“Met zijn allen, en m’n zusje”

Over het boek:

Graziëlla groeit op samen met een 1,5 jaar oudere broer met autisme. Inmiddels zijn ze beiden in de veertig en blikt vooral Graziëlla terug op het leven als ‘zus-van’ een broer met een beperking. Vol humor en enthousiasme, maar soms ook met teleurstelling vertelt ze in dit boek over dwalingen en kromheid binnen de GGZ. Haar ervaringen met typische autisme-kwesties, tics, boosheid, medicatie, dwangopnames en uithuisplaatsingen. En over haar visie hoe het is om een grote broer te hebben die ‘anders’ is, maar dat je daar juist als klein zusje niet zoveel van merkt. De ‘problemen’ beginnen pas als anderen het ‘anders’ gaan behandelen. Maar ook reacties van familie, vrienden, behandelaars en instanties die er ‘verstand’ van zouden moeten hebben, worden (soms op hilarische wijze) uiteengezet. Daarnaast vertelt ze uitgebreid over de impact van haar jeugd op haar verdere leven. En hoe belangrijk het is om vooral ook de broertjes en zusjes van mensen met autisme te ‘zien’. Heel vaak wordt deze groep brusjes (jeukwoord of niet) volledig over het hoofd gezien. Een boek dat ondanks sommige uitzichtloze situaties toch luchtig is geschreven en waar vele gezinnen zich in kunnen herkennen.

Waar te koop: Het boek telt meer dan 230 pagina’s, is o.a. te koop bij bol.com en bruna.nl voor €21,95 incl. verzending binnen Nederland en België. Normaliter binnen 1 tot 3 werkdagen in huis. Of ga naar de Bruna Herenstraat Rijswijk om er direct een te kopen!

Gesigneerd exemplaar? Graag een gesigneerd boek met een persoonlijke boodschap? Neem contact met mij op per email. Zonder extra kosten zal een gesigneerd exemplaar worden toegestuurd naar adressen binnen Nederland. Betaling vindt plaats via Tikkie. Gesigneerde boeken kunnen niet worden teruggenomen. Op deze aankopen gelden de algemene voorwaarden.

Klik hier om het boek te kopen bij Bol.com

Klik hier om het boek te kopen bij Bruna.nl of rij direct naar de winkel in de Herenstraat Rijswijk